2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Edvīns Meņķis: "Mana prioritāte – lauku un pilsētas līdzvērtīga attīstība." Jēkabpils novada domē darbu sāk jauns deputāts

Edvīns Meņķis: "Mana prioritāte – lauku un pilsētas līdzvērtīga attīstība." Jēkabpils novada domē darbu sāk jauns deputāts

10.novembrī, savu pirmo domes sēdi aizvadīja Jēkabpils novada domes deputāts Edvīns Meņķis, kurš 2021. gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās startēja no saraksta “Latvijas Zemnieku savienība” un pēc vēlēšanu rezultātiem sarakstā bija otrais aiz Līgas Kļaviņas. Edvīns Meņķis turpmāk būs viens no 19 Jēkabpils novada domes deputātiem. 

Radio1.lv Edvīnam Meņķim jautāja, kādas ir viņa prioritātes pašvaldības darbā?

“Mana prioritāte un vēlme, lai lauki un pilsēta attīstās līdzvērtīgi, jo lauki nevar iztikt bez pilsētas un pilsēta nevar iztikt bez laukiem. Uzskatu, ka laukos jāsaglabā tur esošā infrastruktūra un kultūras centri – bibliotēkas un kultūras nami, kas iedzīvotājiem ir nepieciešami. Ir bažas, ka dzīves dārdzības dēļ var tapt lēmums slēgt kādu no mazajām lauku bibliotēkām vai kultūras namiem. Jau patlaban ir situācija, kad viens bibliotekārs vai kulturas nama vadītājs laukos strādā divās trīs vietās. Iespējams, ka uz laiku tā var darīt, bet ja kultūras namā nav uz vietas cilvēka, neveidojas kultūras dzīve un vislabāk cilvēki atsaucas un darbojas, ja viņus uzrunā vietējais. Ienākot no malas, veidot kontaktu ir grūti, vajadzīgs laiks. Svarīgi, lai attīstot pilsētu, netiktu aizmirsti lauki un otrādāk,” saka Edvīns Meņķis. 

Edvīns Meņķis ir lauksaimnieks, zemnieku saimniecības “Zemzari” īpašnieks. Iepriekš bijis bijušā Jēkabpils novada deputāts un priekšsēdētājs. 

Jau ziņots, ka 27. oktobrī beidzamo domes sēdi aizvadīja Jēkabpils novada domes deputāte, Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa, kura no 1. novembra uzsākusi darbu Latvijas Republikas 14. Saeimā.

Komentāri (0-2/2)

  • fg
    16.11.2022 10:18
    Kluba vadītāji saņem tik algu Variešu pagastā ir divi klubi bet pēdējos trīs gadus nekas nenotiek vienīgi apkopējas imitē ka strādā. kāpēc tad ir vajadzīgi tādi klubi? Bet varbūt vadītājs ir vainīgs?
  • Lauki
    15.11.2022 17:17
    Meņķis nepārzina laukus. Bibliotekāram nav jāsēž vesela diena darbā, lai apkalpotu vienu iedzīvotāju dienā! Viņš var atnākt divas reizes nedēļā un apkalpot 10 cilvēkus! Tāpat ar kultūras namiem. Laukos iedzīvotāju ir palicis maz, līdz ar to nav nepieciešamība dirnēt klubā, lai vienu reizi mēnesī uztaisītu kaut kadu lētu pasākumu, uz kuru atnāks vien daži cilvēki. Uzskatu, ka darbam ir jābūt dinamiskam ar lielu cilvēku plūsmu. Ja nav cilvēku, kam tādas tukšas no cilvēkiem iestādes? Tikai , lai bibliotekāram un kluba vadītājam būtu darba vieta? Noteikti novadā ir jāveic optimizācija arī darbinieku vidū un nav ko baidīties no nepopulāriem lēmumiem! Jāiet līdzi laikā.

Atstājiet komentāru