2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA “JK Namu pārvalde” apsaimniekoto māju iekšpagalmos sniegu tīra 28 sētnieki un trīs traktorvienības

SIA “JK Namu pārvalde” apsaimniekoto māju iekšpagalmos sniegu tīra 28 sētnieki un trīs traktorvienības

SIA JK Namu pārvalde apsaimniekoto daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos šajās dienās aktīvi strādā gan sētnieki, gan traktortehnika, lai atbrīvotu teritoriju no sniega, informē SIA “JK Namu pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece.

Namu pārvaldes galvenais inženieris Jānis Antonovs informē, ka sniega tīrīšanā iesaistītas trīs traktorvienības. Daudz darba ir arī mūsu sētniekiem, kuriem “jācīnās” ar sniega kupenām visas dienas garumā. Krustpils pusē strādā astoņi, bet Jēkabpils pusē – 20 sētnieki. 

Darbā tiek izmantotas lāpstas, zaru slotas, kā arī smiltis un sāls, lai nokaisītu slidenās ielas un ietves. Piesniegušais sniegs liek sētniekiem sākt darba gaitas agrā rīta stundā, kad ārā vēl valda laternu kliedēta tumsa. 

Kā atzīst Namu pārvaldes ēku un apsaimniekojamo teritoriju pārzines, iedzīvotāji sētnieku darbu novērtē ar labiem vārdiem. Strādāts tiek godprātīgi un apzinīgi, ar lielu pacietību, jo darbs ir apjomīgs un fiziski smags. Turklāt katram sētniekam ir jāsakopj vairāku māju iekšpagalmi, tāpēcnamu pārvalde aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem, jo ziema šogad ir sākusies ar īpaši bagātu sniega segu. 

Ir īstais laiks ļauties priekam un aktivitātēm, ko mums sniedz daba, vai tās būtu slēpes, ragaviņas, vai sniega lāpsta. Brīvajā laikā ikviens var palīdzēt savas mājas sētniekam! Tajā skaitā arī nolikt savu automašīnu tā, lai sētniekam būtu ērtāk notīrīt sniegu! Tāpat arī uzmundrināt ar labu vārdu un, ja nepieciešams, pasniegt sētniekam palīdzīgu roku cīņā ar kupenām! 


Foto: SIA JK Namu pārvalde

Attēlā: Katram sētniekam ir jāsakopj vairāku māju iekšpagalmi, tāpēc aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem!

Atstājiet komentāru