2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Akcijai “Es esmu šeit” atsaukušies jēkabpilieši no 11 valstīm (FOTO)

Jēkabpils pilsētas pašvaldība iniciatīvas “Eiropas kultūras galvaspilsēta Latvijā 2027” ietvaros aprīlī  izsludināja  vispasaules jēkabpiliešu sasaukšanās akciju “Es esmu šeit!”, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attioecību nodaļa.

Akcijas mērķis bija noskaidrot, kur visā plašajā pasaulē dzīvo mūsu pilsētnieki - kāda izskatās jēkabpiliešu atstāto nospiedumu karte ārpus Jēkabpils, kā arī atjaunot ārvalstīs dzīvojošo jēkabpiliešu saikni ar pilsētu.

Kopumā akcijai atsaucās jēkabpilieši no 11 valstīm – Čehijas, Itālijas, Īrijas, Lielbritānijas, Izraēlas, ASV, Austrālijas, Vācijas, Slovēnijas, Krievijas un Zviedrijas.

Akcijas dalībnieki tika aicināti dalīties ar savām atmiņām un stāstiem par Jēkabpili. Informācija tika publicēta Jēkabpils sociālo tīklu kontos.

“Lai arī nodzīvotais laiks Čehijā ir pietiekami ilgs, un tā kļuva par manu Mazo Dzimteni, tomēr ligzdas sajūtas ar laiku neizzūd, un Jēkabpils vienmēr paliks manas mājas - mana ligzda. Ceļojumi uz Jēkabpili ir ne tikai iespēja apskaut savus tuviniekus, bet arī patiess iekšējais saviļņojums un sirdsprieks. Ar katru gadu Jēkabpils kļūst ar vien sakārtotāka, modernāka un viesmīlīgāka. Novēlu visiem Jēkabpiliešiem stipru veselību un garu.” (Andis, jēkabpilietis Čehijā)

“Vai man kādreiz pietrūkst Latvijas? Nē, nekad! Jo Sardīnija ir manas dzīves lielā Mīlestība un esmu ar to saplūdusi vienotā veselumā. Taču savās domās gan es ik pa laiciņam atgriežos bērnības atmiņās Jēkabpilī. Bieži atceros skolas gadus, bērnu bibliotēku, kas bija mana mīļākā vieta jau no 6 gadu vecuma… daudz ko skaistu, kas man liek smaidīt. Dvēselēm nav pieraksta adreses. Mūsu mājas ir mūsu ķermenis, taču par mūsu saknēm un izcelsmi, mums vienmēr atgādinās mūsu bērnības atmiņas. Tāpēc esmu pateicīga Visumam, ka man bija ļoti skaista bērnība brīnišķīgā ģimenē un brīnišķīgā pilsētā - Jēkabpilī!” (Olita, jēkabpiliete Itālijā)

“No bērnības Jēkabpilī man visvairāk palicis atmiņā Kena parks ar vecajiem kokiem, no kuriem reti kurš vēl ir saglabājies, un citronu saldējums vafeļu glāzītēs. Protams, nevar aizmirst arī veco labo Jēkabpils 1.vidusskolu, kas manas skološanās laikā no vidusskolas pārtapa par ģimnāziju un drīz pēc tam par Valsts ģimnāziju. Daudz atmiņu saistās arī ar Mākslas skolas pirmsākumiem - lepojos, ka manis zīmētā "zīmuļu saulīte" vēl arvien ir Mākslas skolas emblēma.” (Inga, jēkabpiliete Slovēnijā)

“Uz ASV devos atvaļinājumā apciemot savu otro pusīti, kuru satiku Latvijā kad viņš bija misijā ar ASV armiju. Atvaļinājuma laikā mans karavīrs  lūdza manu roku, un nu jau 5 gadus dzīvoju ASV. Mūsu attiecību sākumā nedēļas  nogales mēs pavadījām kopā Jēkabpilī. Man bija liels prieks par viņa izrādīto interesi par manu pilsētu. Līdz ar to mēs ar vīru atgriezāmies Jēkabpilī pirms diviem gadiem, lai salaulātos Krustpils Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā un nosvinētu mūsu laulību ”Sēļu setā”. Mēs esam armijas ģimene, un pārvācamies ik pēc trim gadiem, bet Jēkabpils vienmēr ir bijis un būs mūsu stabilitātes punkts, un ceram, ka dienestu pabeidzot, mūsu pēdējā lielā pārvākšanās ar ģimeni būs uz Jēkabpili.” (Madara, jēkabpiliete ASV

Šajā kartē vari aplūkot, kur visā plašajā pasaulē atrodas jēkabpilieši KARTE.

Izsakām lielu pateicību visiem akcijas dalībniekiem par jaukajiem vārdiem un novēlējumiem pilsētai. Uz satikšanos Jēkabpilī!

Akcija joprojām turpinās. Ja arī tu vēlies pastāstīt par sevi, raksti uz san@jekabpils.lv!

Komentāri (0-1/1)

  • Andris
    04.06.2021 12:47
    Hey-hey! ;) Paldies akcijas organizatoriem, ļoti interesanti palasīt dažādu cilvēku un viņu likteņu stāstus! Novēlu visiem jaukas brīvdienas !

Atstājiet komentāru