2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils reģionālā partija pašvaldību vēlēšanās plāno startēt bez sadarbības partneriem

Jēkabpils reģionālā partija pašvaldību vēlēšanās plāno startēt bez sadarbības partneriem

Jēkabpils reģionālā partija pašvaldību vēlēšanās apvienotajā Jēkabpils novadā plāno startēt bez sadarbības partneriem, aģentūrai LETA apliecināja politiskā spēka līderis, bijušais Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs.

Pašlaik partija ir pārstāvēta četrās no topošā novada pašvaldībām. Jēkabpils domē ievēlēti trīs deputāti, tostarp Salcevičs, pa diviem deputātiem ir Salas un Krustpils novada domēs, bet Jēkabpils novada domē ievēlēts viens politiskā spēka pārstāvis. Partija nav pārstāvēta Aknīstes un Viesītes novados.

Politiķis stāstīja, ka viņam ir uzticēts veidot sarakstu vēlēšanām, un plānots, ka viņš būs arī saraksta līderis.

Kongresā arī nolemts, ka partija veidos atsevišķu sarakstu, nepiesaistot sadarbības partnerus. Vienlaikus Salcevičs atgādināja, ka partijai ir sadarbības līgums ar "Vienotību". No "Vienotības" ir ievēlēts Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, taču Salcevičs nemācēja teikt, vai Pabērzs un pārējo novadu līderi, kas ievēlēti no vēlētāju apvienībām, varētu pievienoties Jēkabpils reģionālās partijas sarakstam. Taču politiskais spēks esot atvērts jauniem kandidātiem, un viņiem neesot obligāti jāiestājas partijā.

Pašlaik partija ar trim deputātiem ir pārstāvēta arī Pļaviņu novadā, kas administratīvi teritoriālās reformas rezultātā tiks pievienots Aizkraukles novadam. Taču partijai startēt jaunveidojamajā Aizkraukles novadā "tikai zem sava karoga" diez vai būtu lietderīgi, pieļāva Salcevičs.

Jēkabpils novada domē gaidāmajās vēlēšanās būs jāievēl 19 deputāti.

Atstājiet komentāru