2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Guntars Gogulis: Kas jāņem vērā jēkabpiliešiem “brīvdienu mājsēdes” jeb komandantstundas laikā

Guntars Gogulis: Kas jāņem vērā jēkabpiliešiem “brīvdienu mājsēdes” jeb komandantstundas laikā

Ministru kabinets lēmis jau trešdienas vakarā Latvijā ieviest komandantstundu, kā arī aizliegt visus publiskos pasākumus klātienē, tai skaitā uguņošanu un salūtu. No valdības lemtā izriet, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā jau no šī vakara, 30.decembra līdz 4.janvārim, kā arī 8.janvārī un 9.janvārī no plkst.22 līdz plkst.5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektoram Guntaram Goulim jautājam, kā komendantstundas ieviešana ietekmēs pašvaldības uzņēmumu un iestāžu darbu? 

Guntars Gogulis informē, ka pašvaldība arī valstī noteiktās “brīvdienu mājsēdes” laikā turpinās sniegt visus pakalpojumus. Pašvaldības komunāluzņēmumu – namu pārvaldes, ūdenssaimniecības, siltumtīklu, Jēkabpils pakalpojumu - avārijas brigādes strādās ierastā ritmā visu diennakti, ja būs nepieciešams tiks novērstas arī maģistrālo vadu vai katlumāju avārijas.

Saskaņā ar izpilddirektora rīkojumu Jēkabpils pašvaldības policija no 30.decembra līdz 4.janvārim, kā arī 8.un 9.janvārī, strādās pastiprinātā režīmā, nodrošinot kārtības uzraudzīšanu un izsaukumu pieņemšanu, kā līdz šim visu diennakti, plus klāt dežūrdaļas darbam, kārtības uzraudzīšanai pilsētā strādās vēl divas policijas patruļas vienības.

Guntars Gogulis piebilda, ka pašvaldības policija sekos, lai iedzīvotāji pēc pulksten 22.00 neatrodas ārpus mājas, savukārt Jaungada naktī tiks sekots, lai daudzdzīvokļu māju pagalmos nenotiktu uguņošana vai salūtu šaušana. Privātmāju pagalmos uguņošana neesot aizliegta.

Guntars Gogulis sacīja, ka “brīvdienu mājsēdes” laikā no 31.decembra līdz 4.janvārim pārtraukta pilsētas skolēnu elektronisko braukšanas AB karšu (dzelteno) apkalpošana. Šāds lēmums pieņemts, lai jaunieši vairāk laika pavadītu mājās nevis klejojot pa pils’tu. Pēdējā laikā novērots, ka jaunieši pulcējas bariņos un vizinās pilsētas autobusos, tā rodot veidu kā pavadīt laiku kopā un satikties ar draugiem, taču šāda rīcība nav epidemioloģiski droša. Tāpēc liedzot iespēju braukt ar pašvaldības apmaksātām braukšanas kartēm, paredzams, ka samazināsies jauniešu vizināšanās pilsētas autobusos.

Saistībā ar “brīvdienu mājsēdi” jeb komandantstundu atcelti vairāki pilsētas sabiedriskā transporta reisi, kuru izmantošana līdz iedzīvotājiem līdz pulksten 22.00 nokļūt mājās.

Sakarā ar komandantstundas noteikšanu no 2020.gada 30.decembra vakara līdz 2021.gada 4.janvāra rītam, kā arī no 8.janvāra vakara līdz 10.janvāra rītam slēgti sekojošie pilsētas autobusu reisi:

3.maršrutā:
Stacija – Zīlāni pl.21:15 no Stacijas;
Zīlāni – Poliklīnika pl.21:35 no Zīlāniem.

5.maršrutā:
Poliklīnika – Stacija pl.4:10 no Poliklīnikas;
Stacija – Poliklīnika pl.4:45 no Stacijas;
Poliklīnika – Stacija pl.5:15 no Poliklīnikas;
Stacija – Poliklīnika pl.5:45 no Stacijas;
Poliklīnika – Stacija pl.21:00 no Poliklīnikas;
Stacija – Poliklīnika pl.21:40 no Stacijas;
Poliklīnika – Stacija pl.21:30 no Poliklīnikas;
Stacija – Poliklīnika pl.22:10 no Stacijas;
Poliklīnika – Stacija pl.23:00 no Poliklīnikas;
Stacija – Poliklīnika pl.23:40 no Stacijas.

Komentāri (0-5/5)

  • es
    02.01.2021 15:49
    Bet agrie vilcieni nav atcelti, bet ja cilvēkam ar vilcienu jābrauc uz darbu, bet autobusa nav, kā lai cilvēks nokļūst uz vilcienu? Kājām iet tādā rīta agrumā bailīgi, ar taksi dārgi. Cilvēkam nav sava personiskā transporta. Ko lai cilvēks dara?
  • Esss
    02.01.2021 10:07
    Mājsēdē mājās sēdi.
  • Essss
    30.12.2020 21:04
    Jolanta:
    Man tads jautajums ko darit tiem cilvekiem kuriem ir janoklust uz vilcienu no rita lai noklutu darba Riga?
    Sauc taksi. Takšiem atļauts strādāt visu diennakti un vest vienu personu vienā reizē. Protams, gan taksistam, gan braucējam jābūt maskās.
  • Janka
    30.12.2020 17:02
    Ej kājām. Būs veselīgi!
  • Jolanta
    30.12.2020 15:47
    Man tads jautajums ko darit tiem cilvekiem kuriem ir janoklust uz vilcienu no rita lai noklutu darba Riga?

Atstājiet komentāru