2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

„Ēnas” SIA JK Namu pārvaldē iegūst zināšanas un izmanto iespēju darboties

Namu pārvaldē šodien ēnoja trīs jaunieši, kuri bija izvēlējušies iepazīt ražošanas daļas vadītāja un krāsotāja-apmetēja profesiju.

Lauris Gražinskis no Jēkabpils pamatskolas un Rihards Ignatjevs no Jēkabpils 3.vidusskolas kļuva par ražošanas daļas vadītāja Jāņa Kārkliņa „ēnām”. Savukārt Daņila Carjovs bija mērojis ceļu no Mežāres pamatskolas, lai iepazītu krāsotāja-apmetēja darbu.

Daņila atzina, ka iegūtās zināšanas un prasmes būs noderīgas arī ikdienā, turklāt viņam, izmēģinot roku krāsotāja-apmetēja profesijā, ir doma savu nākotni saistīt ar šo darbu. Arī Rihards norāda, ka varētu strādāt ēnotajā profesijā, jo patīk darbs komandā, doties objektu apskatē un strādāt ar tehniku. 

Laurim interesanta šķita daudzdzīvokļu māju apskate un tas, kā darbojas avārijas dienests, turklāt iegūtas zināšanas, kā strādā namu apsaimniekotājs. Vēl Rihards un Lauris uzzināja, kā tiek veikti jumtu remonti, kā arī remonti dzīvokļos un kāpņu telpās, kā tiek apsaimniekoti rotaļu laukumi un atjaunoti balkoni/lodžijas. Puiši izmantoja arī iespēju iepazīties ar galdniecības darbu, aplūkot tehniku un iesaistīties krāsošanas darbos. Visi trīs norādīja, ka aizvadīta interesanta, zināšanu un pieredzes bagāta diena.

Noslēdzoties Ēnu dienai, jaunieši saņēma balvas no Jēkabpils pilsētas pašvaldības un Namu pārvaldes.

Namu pārvaldei šīs bija trešās Ēnu dienas, un mēs esam gandarīti par jauniešu atsaucību, jo tā ir lieliska iespēja skolēniem atrast savu turpmākās dzīves aicinājumu, kā arī pārliecināties par to, kāda karjera viņam nav piemērota.


Iveta Skolniece


Foto: SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru