2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pateikts „paldies” uzmundrina un dienu padara košāku. Paldies SIA “JK Namu pārvalde” sētniecei Ritai

Pateikts „paldies” uzmundrina un dienu padara košāku. Paldies SIA “JK Namu pārvalde” sētniecei Ritai

Jēkabpils vēl guļ saldā miegā, kad sētniece Rita Tihanovska (attēlā) pošas savās darba gaitās. Līdz ar gaismiņu viņa rosās, lai mājas un to apkārtne būtu sakopta.

Rudenī apritēs astoņi gadi, kopš Rita strādā Namu pārvaldē. Sētnieces darbu viņa veic Viesītes ielā 18, Nameja 22 un 26a, Viestura 36a un 38c, savukārt apkopējas – Viesītes 18 un Nameja 22. „Centīga, laipna, vienmēr smaidīga,” tā par Ritu teic Viesītes ielas 18.mājas iemītnieki. Ziemā sniegs notīrīts jau pirms astoņiem, ietves nokaisītas. Ja ilgstoši snieg, tīrīts tiek vairākas reizes dienā un pat brīvdienās. Rudenī lapas laicīgi novāktas, savukārt pavasarī apkārtne sakopta, tiklīdz nokūst sniegs. Koplietošanas telpas spīd un laistās. Ik sīkumā var redzēt, ka Ritai patīk savs darbs un viņa to veic ar prieku. 

Rita ir īsts „cīrulis”, un tikai „cīruļi” spēj novērtēt agro rītu skaistumu, kad mostas daba un ikdienas trokšņi vēl nav piepildījuši mājas un pagalmus. Tās ir tikpat brīnišķīgas sajūtas, tikpat brīnišķīgas kā apziņa, ka tu ar savu darbu radi cilvēkiem prieku par vidi, kurā viņi dzīvo. Pateikts „paldies” uzmundrina un dienu padara košāku. Turklāt ļaudīm patīk aprunāties, dalīties savos ikdienas pārdzīvojumos un piedzīvojumos, un sētnieks ir gluži vai uzticības persona, tā kā darbs katrā ziņā nav garlaicīgs. 

Pilsēta, kā novērojusi Rita, ar katru gadu kļūst sakoptāka, un tas ir gan sētnieku, gan katra iedzīvotāja, kurš rūpējas par savu apkārtni, nopelns. Sētnieka un arī apkopēja darbs nebūt nav tas vieglākais, tāpēc aicinām novērtēt viņu paveikto! Cilvēki, protams, mēdz būt dažādi, taču vēlamies mēs vienu un to pašu: sakoptu vidi, kurā dzīvot, strādāt un atpūsties! 


SIA JK Namu pārvalde

Komentāri (0-3/3)

  • SARMĪTE
    06.07.2019 17:52
    LIELU PALDIES MĒS NAMEJA 26A MĀJAS IEDZĪVOTĀJI SAKĀM SĒTNIECEI RITAI.MŪSU MĪĻĀ ČAKLĪTE,DARBA RŪĶĪTE...PATEICOTIES RITAI MŪSU MĀJAS APKĀRTNE SPĪD UN LAISTĀS...PALDIES,LIELS LIELS PALDIES!
  • Dainis
    05.07.2019 18:48
    Jauki, kad dalās ar labiem vārdiem! Vairāk šādas publikācijas. Un paldies!
  • Viestura 36a iedzīvotāja
    05.07.2019 18:22
    Parakstos zem katra vārda. Tiešām izcila sētniece. PALDIES

Atstājiet komentāru