2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Aicina uz talku dabas parkā “Laukezers”

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) un Krustpils novada pašvaldība trešdien, 16. oktobrī plkst. 10.00 aicina uz talku dabas parkā “Laukezers”, kur kopīgiem spēkiem plānots no krūmiem un niedrēm atbrīvot Eiropas nozīmes  aizsargājamo biotopu – pārejas purvu Ildzenieku ezera tuvumā.

Pārvaldes dabas izglītības centra “Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe stāsta, ka pārejas purvi aizņem apmēram 9% no Latvijas purvu kopējās platības un tajos, kā liecina nosaukums, sastopamas gan zāļu, gan augsto purvu pazīmes. Zāļu purva raksturīgās iezīmes pamazām pazūd, bet augstais sūnu purvs vēl nav izveidojies.

Lai purvs neaizaugtu ar niedrēm un krūmiem, nepieciešams tam nākt palīgā, uzsver R. Indriķe.  Darbi notiks mitrā purvainā vidē, tamdēļ talkā ir nepieciešami gumijas zābaki un laika apstākļiem atbilstošs, ērts apģērbs.

Tikšanās - stāvlaukumā pie Laukezera (karte - http://bit.ly/2p6yGWY) plkst. 10:00, no kurienes paredzēts kopīgi doties uz talkas norises vietu. Par dalību talkā lūdzam paziņot līdz 14.oktobrim (ieskaitot), zvanot 29139677 vai rakstot latgale@daba.gov.lv

Talku organizē Dabas aizsardzības Pārvaldes Latgales reģionālā administrācija sadarbībā ar Krustpils novada pašvaldību un zemes īpašnieku. Pēc talkas plānotas kopīgas pusdienas pie ugunskura.

Dabas parks “Laukezers” izveidots  2004.gadā 327 hektāru platībā, lai saglabātu Latvijas un Eiropas nozīmes aizsargājamos biotopus un aizsargājamās augu sugas. 

Informāciju sagatavoja:
Regīna Indriķe
Dabas aizsardzības pārvaldes
Dabas izglītības centra “Rāzna” vadītāja

Atstājiet komentāru