2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Līvānu dzelzceļa gājēju pāreja – tilts ieguvis 3. vietu konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2018"

7. martā Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, tika apbalvoti konkursa “Latvijas būvniecības gada balva 2018” laureāti. Kopumā konkursam bija pieteikti 143 objekti un būves, kuri ekspluatācijā nodoti 2018. gadā, kuri tika vērtēti desmit kategorijās. Nominācijā “Jauna inženierbūve” 3. vietu ieguva gājēju pārvada virs sliežu ceļiem izbūve Līvānos, informē Līvānu novada pašvaldība.

Balvu saņēma Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers. Šajā nominācijā 1. vietu ieguva autoceļa E67 ceļa posms Latvijā no Grenctāles līdz Ainažiem, bet 2. vietu – gājēju un velobraucēju tilts pāri Riežupei.

Atgādinām, jaunā dzelzceļa gājēju pāreja – tilts virs sliežu ceļiem, kas savieno pilsētu (Lāčplēša ielu) ar industriālo zonu (Fabrikas ielu) ekspluatācijā tika nodota 2018.gada 5. aprīlī. Tas ir piemērota gan gājējiem, gan cilvēkiem ratiņkrēslā, gan velosipēdistiem. Tā izbūve ir nozīmīgs ieguldījums satiksmes drošības problēmu risināšanai, jo ir radīta droša un ērta dzelzceļa šķērsojuma vieta, lai iedzīvotājiem būtu iespējams droši nokļūt savās darba vietās industriālajā zonā un atgriezties no tām.
 
Pārejas-tilta augstums ir 10,86 m, kopējais tilta platums 56,9 m, no kuriem 31,9 m ir laidums (tilta daļa virs dzelzceļa sliedēm). Lai savienotu pāreju-tiltu ar Lāčplēša un Fabrikas ielām, tika izbūvēti arī gājēju celiņi.
 
Būvdarbus veica SIA “Viadukts”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Jurēvičs un partneri”, projektu izstrādāja AS “Ceļuprojekts”. Kopējās izmaksas sastādīja 784 131,99 EUR ieskaitot PVN. Darbi notika ERAF projekta Nr.5.6.2.0/16/I/003 “Publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošana Līvānu industriālās zonas sasniedzamībai un uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai” ietvaros.  No Līvānu novada pašvaldības atbildīgie par projektu bija Līvānu novada domes Būvinženieris Ainārs Skromāns, Līvānu novada domes Plānošanas un attīstības daļas vadītājas vietniece Iveta Dobele un Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers.
 
Avots: livani.lv
Foto: Ginta Kraukle

Atstājiet komentāru