2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Izdota grāmata “Līvāni toreiz un tagad”

Izdota grāmata “Līvāni toreiz un tagad”

Līvānu novada pašvaldībai sadarbojoties ar apgādu “Jumava” tapusi grāmata “Līvāni toreiz un tagad”. To apgāds izdeva pagājušā gada izskaņā, bet šo ceturtdien, 7. februārī, plkst. 12.00 Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notiks grāmatas atvēršanas svētki. Grāmatas atvēršanas svētkos piedalīsies grāmatas tapšanā iesaistītie, bet apgāds piedāvās iespēju interesentiem iegādāties grāmatu par īpaši izdevīgu cenu.

Šī grāmata ir unikāls izdevums, kurā apkopoti vēstures fakti, vēstures un mūsdienu fotogrāfijas un tūrisma informācija. Grāmata sastāv no trīs daļām: Pieturas Līvānu vēsturē, kurā sniegts ieskats pilsētas vēsturē;  Līvāni toreiz un tagad, kurā fotogrāfijās iemūžinātas dažādas vietas senatnē un attiecīgi mūsdienās; Ko redzēt Līvānos, kurā apkopota informācija par tūrisma un apskates objektiem. 

Grāmatas idejas autore ir Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle. Tekstu autores ir Sandra Maskalāne, Inese Magdaļenoka un Indra Upeniece. Grāmatā izmantotas vēsturiskās fotogrāfijas no Kārļa Bogdāna, Sandras Maskalānes personīgā arhīva, kā arī no Latgales Mākslas un amatniecības centra un Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja krājumiem. Mūsdienu foto autori: Jānis Magdaļenoks, Ingmārs Zaļmežs,  Baiba Buceniece, Jāzeps Brencis.

Grāmata tiks izmantota kā Līvānu novada prezentācijas materiāls, bet ikviens interesents to varēs iegādāties arī apgāda “Jumava” tirdzniecības vietās. 

Jānis Vaivods,
Līvānu novada domes
Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas
Sabiedrisko attiecību speciālists

Atstājiet komentāru