2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Sākas advente – Ziemassvētku gaidīšanas laiks 

Sākas advente – Ziemassvētku gaidīšanas laiks 


Šodien tiek atzīmēta Pirmā advente, ar kuru sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks jeb gatavošanās Jēzus Kristus pirmās atnākšanas pieminēšanai un svinēšanai.

Advente ir četru nedēļu periods. Tieši ar pirmo adventes svētdienu sākas kristīgās baznīcas jaunais gads. Advente ir laika posms no ceturtās svētdienas pirms  Ziemassvētkiem,  tas ir pieklušanas un pārdomu laiks pirms Kristus piedzimšanas.

Baznīca māca, ka adventes laiks jāpavada klusumā, dziļās pārdomās un lūgšanās. Tas ir laiks, kad katram pašam sevī jānožēlo savi grēki un jāpiedod visiem vienādi.

Simboliska nozīme ir arī adventes rotai – vainagam. Priežu, egļu, tūju vai kadiķu zari, no kuriem pin vainagu, liecina par cerību un mūžīgo dzīvību. Vainags veido apli, kas nozīmē mūžību un vienotību. Sveces iedegšana katrā no četru nedēļu svētdienām simbolizē gaismas uzvaru pār tumsu, piedzimstot Kristum.

Advente ir četru nedēļu periods, kas sākas svētā Andreja svētkiem tuvākajā svētdienā, kas šogad ir 27. novembris, un ilgst līdz 18. decembra vakaram.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš
    27.11.2022 20:36
    Islandē, Norvēģijā, Dānijā, Somijā ļaudis pat šobaltdien tic Slandināvu Dieviem. Ticību Skandināvu Dieviem – skandināvu mitoloģijai un skandināvu politeismam sauc par asatru (burtiskā nozīmē: būt ar Dieviem). Ir vel arī odinisms jeb votānisms, bet tā ir cita ticīgo konfesija. Iesaku pastudēt grāmatu “Asatru for beginners”. Lūk anotācija:” Gain in-depth Knowledge of the Origins and History Belief System and Morality of Asatru as a Beginner. The World of Norse Paganism, Its Roots, and Expansion Is Full and Rich, but You Will Have Mastered the Axiom after Reading This Book. Rituals and ceremonies, Norse Gods and Goddesses – this book offers all the fundamentals you need to know about the vast world of the Asatru and its belief system. With this unique and beginner-friendly guide, you will learn all about the origins of Asatru as well as how it is practiced today. With so many ancient and modern customs, beliefs, values, or practices in this book, you will be able to find the perfect fit for your spiritual and intellectual needs. Everything from etiquette to daily behavior, marriage, death, and burial rites are here for you to find out within the spectrum of this spiritual path. This guide offers an insight like no other on how you can learn, understand and become a part of the thorough and rich world of Asatru. If you want to incorporate Asatru into your daily life, this book is all you need. Reading this book, you will:
    Have a smooth introduction to the complex world of Asatru: An organized book for beginner-friendly learning is the only guide you need to master the subject. Be able to flawlessly practice Asatru: Access all of the customs, beliefs, values, and practices available in one place, and learn about the history of this spiritual path. Have all your questions answered with a comprehensive book: Whether you’re wondering if you have to be white or sacrifice animals to be Asatru, you will have clear answers after reading this guide. And so much more! Gain valuable insight into Asatru already today.”. Dievturiem ir no kā iedvesmoties. Ar cieņu, Skolnieciņš

Atstājiet komentāru