2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Sestdien, 6.augustā - Viesīte svin pilsētas svētkus - “Spēku Sēlijā smelt!”

Kā katru gadu, arī šogad augusta pirmās nedēļas sestdienā – 6. augustā - Viesītē valdīs svētku noskaņa, jo atkal būs pilsētas svētki, kas kļuvuši par nozīmīgu un skaistu tradīciju.

Par godu mūsu pilsētiņas 94. dzimšanas dienai jau no paša rīta iedzīvotājus modinās un svētkus ieskandinās Viesītes pūtēju orķestris.

No plkst. 9:00 dzīva rosība valdīs Viesītes “Zaļā tirgus” teritorijā, kur amatnieki un mājražotāji būs sarūpējuši savus darinājumus un gardumus, piedāvājot tos iegādāties īpašajā svētku tirdziņā “Radi, dari, rādi!”.

Arī šogad Viesītes muzeja “Sēlija” mazā Bānīša parks pārtaps par bērnu pasaku valstību. Jau plkst. 11:00 sāksies BĒRNU RĪTS, kurā kopā ar “Pasaku nama” tēliem mazuļi ar saviem vecākiem un vecvecākiem aicināti iesaistīties rotaļprogrammā un aktivitātēs “Jautras šeptes zaļā pļavā”.

Pirmo reizi pilsētas svētkos - mini zoodārzs “Zaļumnieku sēta” no Rites pagasta.

Bērnus jau atkal gaidīs viņu tik iecienītās piepūšamās atrakcijas, sejiņu apgleznošana, kā arī Jaunsardzes centra aktivitāšu telts un citas nodarbes gan lieliem, gan maziem.

No plkst. 12:00 līdz 14:00  norisināsies Viesītes Baptistu draudzes akcija “Skolas soma”. Akcijas laikā draudzes sarūpētās skolas somas, kas piepildītas ar skolai vajadzīgām lietām, bez maksas varēs saņemt 1. līdz 7. klašu skolēni.

Laikā no plkst.12:00 līdz 14:00 ikvienam būs iespēja iepazīt Viesīti, dodoties izbraukumā ar elektromobili. 

Plkst. 15:00 kultūras centra “Sēlija” Koncertzālē svētku apmeklētājiem būs iespēja atpūsties un labi pavadīt laiku, baudot
skeču šovu “Atļausiet jūs pakutināt” (rež. A. Ekštets). To piedāvā radošā apvienība “Teātris un Es” (Rīga). Skatītājus priecēs septiņi jautri stāsti par dzīvi, un tajos bez kārtīgas humora devas neiztikt.  

Plkst. 18:00 pulcēsimies laukumā pie kultūras centra “Sēlija” uz SVĒTKU LIELKONCERTU.

Tā ieskaņā pilsētai dzimšanas dienā muzikālus sveicienus sūtīs Viesītes  jauno mūziķu grupa “AKSEN” un “Augšzemes” dejotāji.

Koncerta turpinājumā skatītājus priecēs viesmākslinieki: aktieri un mūziķi - Dita Lūriņa, Gundars Grasbergs, Artis Robežnieks, Emīlija Pavlovska, Dainis Skutelis – ar koncertprogrammu “Jubilejas Gada Kalendārs”.

Svētku turpinājumā ikviens varēs dziedāt līdzi romantiskās popmūzikas grupas “Otra puse” dziesmām, bet koncerta noslēgumā leģendārā Rock’n’Roll grupa KEKSI 

Pilsētas svētku izskaņā – no plkst. 23:30 līdz 03:00 - SVĒTKU BALLE, kuru iegriezīs grupa “No Pusvārda” un Dainis Skutelis.

Ieeja uz pasākumiem – bez maksas!

Programma:

Viesītes  „Zaļajā tirdziņā”

No plkst.  9:00
amatnieku un mājražotāju TIRDZIŅŠ “Radi, dari, rādi!”
Svētku ieskandināšana ar Viesītes pūtējiem
 
Muzeja “Sēlija”  Mazā Bānīša parkā

No plkst. 11:00 BĒRNU RĪTS
Mini zoodārzs “Zaļumnieku sēta”
Rotaļprogramma un aktivitātes kopā ar Radošo apvienību “PASAKU NAMS”
“JAUTRAS ŠEPTES ZAĻĀ PĻAVĀ”
izbraukuma piepūšamās atrakcijas, sejiņu apgleznošana, Jaunsardzes centra aktivitāšu telts un citas nodarbes gan lieliem gan maziem
12:00 – 14:00  Viesītes Baptistu draudzes akcija “Skolas soma”
12:00  – 14:00 Izbraukumi ar elektromobili  

Kultūras centra Koncertzālē

Plkst.15:00 
Izrāde – Skeču šovs “Atļausiet jūs pakutināt”  /Radošā apvienība “Teātris un Es”, režisors Armands Ekštets/

Centrālajā laukumā pie Kultūras pils

No plkst.18:00  SVĒTKU LIELKONCERTS

Koncerta ieskaņā Viesītes jauno mūziķu grupas “AKSEN” un deju kolektīvu “AUGŠZEME”  sveiciens pilsētai,
19:00 koncertprogramma “JUBILEJAS GADA KALENDĀRS” (Gundars Grasbergs, Artis Robežnieks, Emilija Pavlovska, Agnese Cīrule-Budovska, Dainis Skutelis,)
20:30 Normunds Pauniņš un grupa ”OTRA PUSE”
22:00 RockNroll grupa KEKSI
23:30 – 03:00  SVĒTKU BALLE  ar grupu “No Pusvārda” un Daini Skuteli

 

Komentāri (0-1/1)

  • Trallinātāji na vsju katušku!
    04.08.2022 14:08
    Vanag un Žuk! Vai to svētku gadījumā jūsu galā nav par daudz?? Cik var tranžierēt budžeta naudu!!!??? Kad vajag ceļus labot un ziemā iztīrīt savlaicīgi, tad bļausiet, kad naudas nav!

Atstājiet komentāru