2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils bērnudārza “Auseklītis” vadītājas amatā apstiprināta Kristīne Akmene (PAPILDINĀTS)

Jēkabpils bērnudārza “Auseklītis” vadītājas amatā apstiprināta Kristīne Akmene (PAPILDINĀTS)

(Pievienota 2. un 3.rindkopa)

Jēkabpils dome šodien ārkārtas sēdē ar vienbalsīgu deputātu balsojumu pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” vadītājas amatā apstiprināja Kristīni Akmeni.

Iepriekš Finanšu komitejas sēdē Jēkabpils pilsētas pašvaldības  Vienas pieturas aģentūras vadītājas vietniece Iveta Upmace informēja,  ka kopumā uz šo amatu bija pieteikušies pieci pretendenti, Kristīne Akmene un vēl viena pretendente ieguvušas visvairāk līdzvērtīgu punktu skaitu un abām pretendentēm uzdoti papildus uzdevumi, ko viņas izpildījušas vienlīdz labi.  Vērtēšanas komisija par labu Kristīnei Akmenei izšķīrusies, jo viņai ir pieredze darbā bērnudārzā. 

Kristīne Akmene Latvijas Lauksaimniecības universitātē ieguvusi Sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā, Rīgas Pedagoģijas un Izglītības vadības akadēmijā profesionālo bakalaura grādu izglītībā un pirmsskolas un sākumskolas skolotāja kvalifikāciju, Daugavpils Universitātē pamatizglītības pakāpē apguvusi Dabaszinātņu matemātikas satura skolotāja profesionālo kvalifikāciju, liecina publicētā informācija pašvaldības mājaslapā.

Sarunā ar Radio1.lv Kristīne Akmene sacīja: "Man patīk pilnveidot sevi profesionālajā darbībā, apmeklēt dažādus kursus, gūt jaunas zināšanas un pieredzi. Pieteicos šim amatam, jo saskatīju izaugsmes iespējas. Pirmie darbi? Sākumā vēlētos iepazīt kolēģus, darba vidi, esošo situāciju pirmsskolā un no tā izrietētu turpmākā darbība."

Ārkārtas domes sēdē sarunā ar deputātiem Kristīne Akmene pastāstīja, ka viņai ir pedagoģiskā darba pieredze, strādājot Jēkabpilī bērnudārzā “Zvaigznīte”, kā arī Salas vidusskolā. Tāpat arī viņai ir pieredze kā vecākam, kuras bērni apmeklē vienu no pilsētas bērnudārziem. Kā savus pirmos darbus, stājoties amatā, Kristīne Akmene minēja iepazīšanos ar kolektīvu, pārrunas ar pedagogiem un līdzšinējo iestādes vadītāju. Viņas plānos ir ieviest āra nodarbības, jo esot ārā bērni var ne tikai rotaļāties, bet arī mācīties, apgūstot gan dabaszinības, gan matemātiku, gan citus priekšmetus. Tāpat arī iecerēts, ka bērnudārzs “Auseklītis” varētu iesaistīties ekoskolu kustībā.

Ar šo ārkārtas domes lēmumu Kristīne Akmene tiek iecelta bērnudārza “Auseklītis” vadītājas amatā, bet no darba atbrīvota līdzšinējā bērnudārza vadītāja Anita Paģire.

Kristīne Akmene bērnudārza “Auseklītis” vadītājas amatā darbu sāks 1.jūnijā.

Jau ziņots, ka vadītājas vakance bērnudārzā “Auseklītis” radās pēc tam, kad ilggadējā iestādes vadītāja Anita Paģire iesniedza atlūgumu, lai dotos pelnītā atpūtā. Anitas Paģires pēdējā darba diena ir 31.maijs.

Jēkabpils domes ārkārtas sēde norisinājās attālināti Zoom platformā, s''edē nepiedalījās domes deputāts Nikolajs Anuškevičs.



Foto: sēdes ekrānšāviņš

Atstājiet komentāru