2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Iedegta Jēkabpils galvenā egle, turpinās gaismas dekoru izvietošana, mazajiem – īpašs stūrītis Vecpilsētas laukumā (FOTO)

Jēkabpilī, piektdienas vakarā Jēkabpils mērs Aivars Kraps (Attīstībai/Par) kopā ar rūķiem, kuri palīdzēja eglīti atrast mežā un atvest uz pilsētu, iededza pilsētas galveno egli. Šogad šis jaukais un tradicionālais notikums noritēja bez publiska pasākuma, Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Aivars Kraps informē, ka šonedēļ pilsētā notiek gaismas dekoru izvietošana un līdz otrajai adventei pilsēta iemirdzēsies Ziemassvētku gaismās. Viņš pastāstīja, ka eglītes rotāšana izmaksāja 5000 eiro ar PVN un līgums noslēgts ar SIA AM noma.

Aivars Kraps sacīja, ka apgaismes stabiem visā pilsētā dažādās vietās tiek izvietoti 200 gaismas dekori, kas lielākajā daļā būs atšķirīgi no iepriekšējos gados redzētajiem.

Ziemassvētku noskaņās ar gaismas dekorācijām būs izgaismoti visi pilsētas satiksmes apļi, tajā skaitā īpašas dekorācijas – sniegpārslas būs izvietotas sidraba ābelē. 

Kena parkā un Vecpilsētas laukumā ar gaismas virtenēm būs izgaismoti koki. Krāsainās gaismas bumbas, kas ilgus gadus Ziemassvētku laikā priecēja jēkabpiliešus, vasarā ir noņemtas un rekonstruētas un patlaban tiek izvietotas Krustpils pils parka kokos, lai ardaudzkrāsainajām gaismām priecētu garāgājējus un garāmbraucējus.

Dekoratīvo objektu grupas būs izvietotas ne tikai uz apļiem, bet arī Vecpilsētas laukumā un Kena parkā.  Vecpilsētas laukumā būs paredzēta zona vismazākajiem pilsētas iedzīvotājiem, tur atradīsies vairāki izgaismoti sniegavīri, liels Ziemassvētku vecīša krēsls un karuselis. Visi šie objekti mazos jēkabpiliešus individuālos apmeklējumos ar vecākiem gaidīs no 6.decembra.

Kenaparkā būs ļoti skaisti ietērpts tiltiņš uz kura izvietos izgaismotas arkas. Savukārt Kena parka koki būs dekorēti ar lampiņām notinot to stumbrus. 

Tāpat arī Ziemassvētku akcenti būs redzēti vairākos rekonstruētos skvēros. Tur būs izvietotas egļu grupas dekorētas ar lampiņu virtenēm. Tās izvietos Vecpilsētas laukumā, Pasta un Akmeņu ielas skvērā, Pasta un Jēkaba ielas skvērā, kā arī skvērā Rīgas ielā 150 un pie Krustpils pils

Vecpilsētas laukumā uz pelēkās sienas pie avīžu kioska izvietos sniegpārslas. Brīvības ielā Trešdienas tirgus skvērā pie zirga tiks dekorēts karuselis, kombinējot ledlampu gaismiņas, tāpat arī ar gaismas dekoriem rotās tirgus nojumes Rīgas ielā.

Ir izgaismots vēsturiskais uzraksts «Jēkabpils», iebraucot pilsētā no Rīgas puses. Tiks izrotāta arī šeit augošā egle.

Lielāko daļu gaismas dekoru, ko izvieto pilsētā, pašvaldība nomā. Aivars Kraps sacīja, ka iepirkumā uzvarēja SIA AM noma. Satiksmes apļu dekorēšanai līgums noslēgts par 20 000 eiro, savukārt par gaismas dekoru izvietošanu uz balstiem jeb apgaismes stabiem par 12 000 eiro.

Šī gada budžeta grozījumos tika atvēlēts finansējums pašvaldības īpašumā esošo gaismas  dekoru rekonstruēšanai, tie izvietoti Mežaparkā un uz dambja. 
Aivars Kraps piebilda, ka gaismas dekoru izvietošanā pilsētā daudz dara pašvaldības kapitālsabiedrības un atzinīgi vērtēja viņu darbu. Paredzams, ka līdz svētdienai, 6.decembrim jābūt iedegtiem visiem pilsētā izvietotajiem dekoriem.

Foto: Aculiecinieka foto un jekabpils.lv

Komentāri (0-7/7)

  • Skolnieciņš
    06.12.2020 15:45
    Ir palikušas 3 nedēļas līdz Ziemas saulgriežiem. Šis ir īstais laiks, lai lūgtu Latvju Dievu svētību sev un savai dzimtai. Atcerēsimies savu senču varenību un viedumu. Iedegsim zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Iedegsim pelēku svecīti par godu Veļu Mātei. Iedegsim tumši zilu svecīti par godu Pērkonam. Iedegsim dzeltenu svecīti par godu Laimai. Savā privātajā mežiņā uz svētakmeņa noliksim cienastu Latvju Dieviem. Rupjmaizes klaipu, trīs saujas graudu, jēlu olu un sauju riekstu. Pieliekot plaukstu pie koka, lūgsim Latvju Dievus. Lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte dāvā dzimtai veselīgumu, možumu un gribasspēku. Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons aizsargā dzimtu no nelaimēm un nelabvēļiem. Lūgsim Laimu, lai Laima dāvā dzimtai finansiālu labklājību, saskaņu un prieku. Lūgsim Veļu Māti, lai Veļu Māte dāvā dzimtai ilgu mūžu. Godināsim Latvju Dievus šajā īpašajā laikā. Veiksmi un labklājību vēlot, Skolnieciņš [Latvju Dievu dēls] Skolnieciņš® ™Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-) #ticība #sentēvi #PozitīvāDomāšana #optimisms #DzimtasAizsardzība #LatvjuDievi #Pērkons #Māra #Laima #LatvjuDievuSvētība #veiksme #labklājība #auglība
  • Skolnieciņš no Pokaiņu meža
    06.12.2020 15:44
    Mani mīļie tautieši, necirtīsim Ziemassvētku egles mežā! Labāk atstāsim eglīti mežā, lai eglīte aug un priecē Dabas Māti. Mēs visi esam Dabas Mātes bērni, tāpēc katram no mums ir tiesības uz dzīvību. Dabas Māte ir mūsu Radītāja. Dabas Māte mūs mīl. Cienīsim dzīvību, kuru mums devusi Dabas Māte. Neatņemsim dzīvību eglītēm, ļausim tām dzīvot, plaukt un zelt! Saudzēsim kokus – Dabas Mātes bagātību. Mīlēsim visu dzīvo dabu! Iepriecināsim Dabas Māti ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem. Iedegsim uz galda zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Aizlūgsim Dabas Māti par mūsu tautas labklājību. Lai Dabas Mātes svētība ienāk katrās mājās! Lai Dabas Māte ir ar mums! Lai slavēta Dabas Māte mūžīgi mūžos!
    Ar mīlestību un saticību, Skolnieciņš no Pokaiņu meža [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #daba #mežs #egles #DabasMāte #LatvjuDievi #Senpokaiņi #svētmežs #sentēvi #LatvjuDievuSvētība #iecietība #sapratne #draudzība #Skolnieciņš #pagāni
  • Egle
    06.12.2020 07:53
    Es slogan esmu visskaistaka
  • Viesis
    04.12.2020 20:58
    Ļooti skaista eglīte. Paldies par labiem darbiem. Priecīgus un Gaišus Svētkus:)
  • Mamma
    04.12.2020 20:39
    Nu jau otro gadu mūs priecē ļoti skaistas egles. Gadām arī pārējos Ziemassvētku brīnumus. Mūsu egle daudz skaistāka nekā Rīgā.
  • Feja
    04.12.2020 20:27
    Cik skaista, kupla eglīte!!!
  • sniedzīte
    04.12.2020 20:03
    Prieks par svētku sajūtu šajā drūmajā laikā,paldies tiem,kas neskatoties uz apkārt notiekošo cenšas mums iedot kaut mazums svētku sajūtas.

Atstājiet komentāru