2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ministre: Nedēļā pēc brīvlaika visām 7.–12. klasēm plānotas attālinātās mācības

Ministre: Nedēļā pēc brīvlaika visām 7.–12. klasēm plānotas attālinātās mācības

Nedēļā pēc rudens brīvlaika plānots, ka attālinātais mācību process būs visām 7.–12. klasēm, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (Jaunā konservatīvā partija)

Ministre norādīja uz to, ka C modelis, kas nozīmē attālinātās mācības, jau pašlaik tiek praktizēts Latvijā. Piemēram, faktiski karantīnā atrodas Natālijas Draudziņas vidusskola.

Tā kā skolēniem nākamā ir brīvlaika nedēļa, Šuplinska cer, ka tas ļaus nomierināt emocijas, stresu un neziņu.

Un tad pēc brīvlaika plānots, ka vienu nedēļu attālinātās mācības notiks visām 7.–12. klasēm. “Tad atkal vēros situāciju, skatīsies, kādi ir dati, un lems tālāk,” sacīja Šuplinska.

Savukārt jaunāko klašu skolēni, kas mācās 1.–6. klasē, varēs iet uz skolu, ja skola nebūs pašvaldībā, kur noteikti īpaši ierobežojumi.
Atbalstu šādai iecerei intervijā LTV pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. Viņš norādīja, ka Covid-19 skarto skolu skaits pieaug, un pašlaik tās ir jau 60.

Savukārt gaidāmais skolēnu brīvlaiks palīdzēs bērnus nošķirt vienu no otra.

Līdz ar to vienas nedēļas attālinātās mācības vecāko klašu skolēniem dos papildu pienesumu, apliecināja epidemiologs. Viņš pauda cerību, ka tas ļaus apturēt vīrusa izplatību skolās vismaz uz kādu laiku.

Tāpat no 16. oktobra līdz 6. novembrim plānots ierobežot bērnu, jauniešu, amatiersporta sacensības.

Par interešu izglītību – vienas skolas robežās ierobežojumi varētu nebūt, bet, ja bērni no dažādām skolām, tas varētu notikt individuāli, attālināti, pastāstīja Šuplinska.

Atstājiet komentāru