2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Krustpils kultūras nama krievu dziesmu ansamblis “Bariņa” svin 20 gadu jubileju

Trešdien, 16.septembrī,  Muzikālajā balkoniņā, kas šoreiz bija izvietojies uz Krustpils kultūras nama lielās skatuves, savu 20. dzimšanas dienu atzīmēja Krustpils kultūras nama krievu dziesmu ansamblis “Bariņa”.

Svētku koncertā ansambļa izpildījumā skanēja gan dziesmas, gan dzejas lasījumi. Ikviens priekšnesums tika saņemts ar skaļiem aplausiem un ovācijām.

Svētkos kolektīvu sveica pasākuma viesi un vēlēja vēl daudz skanīgu dziesmu arī turpmāk. Krustpils kultūras nama direktore Inta Ūbele atzīmēja, ka Jēkabpils pašdarbnieku saime nav iedomāja bez ansambļa “Bariņa” un tā dziesmām un vēlēja ansamblim nosvinēt arī 30 un 50 gadu jubilejas, savukārt bijusī kultūras nama direktore Ruta Kalniņa savu sveicienu sāka ar vārdiem “Manas meitenes”, jo tieši viņas vadības laikā kultūras namā tika izveidots šis ansamblis un viņa ar to sadarbojās visus kolektīva pastāvēšanas gadus.

No Jēkabpils pilsētas pašvaldības ansambli “Bariņa” sveikt bija ieradies Jēkabpils domes deputāts Andrejs Gavrilovs (Saskaņa). Viņa vēlējums bija īss un lakonisks: “Dariet arī turpmāk to, kas jums vislabāk patīk – dziediet!”.

Jau ziņots, ka 2000. gadā  savu darbību uzsāka krievu vokālais ansamblis "Bariņa", kuru vada Olena Agafonova. Neskatoties uz to, ka dziedātājas pozicionē sevi kā krievu dziesmu izpildītājas, tiek dziedātas arī latviešu, latgaļu, ukraiņu, baltkrievu un poļu dziesmas, galvenais - lai tās būtu skaistas. 20 gadu garumā ansamblis veiksmīgi piedalījās Dziesmu un deju svētkos, dažādos festivālos, atzinīgi vērtēts konkursos, izveidojis draudzīgus sakarus ar pašdarbības kolektīviem visā valstī. 

Sandra Mikanovska,
Radio1, Ceturtdiena

Foto: Jānis Lācis

Atstājiet komentāru