2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils galvenajā bibliotēkā noslēdzies izstāžu cikls - “Jēkabpils-350”(FOTO)

Jēkabpils galvenajā bibliotēkā augusta nogalē noslēdzās izstāžu cikls “Jēkabpils-350”. Visas vasaras garumā bibliotēkas lasītavā bija skatāmas vairākas izstādes, kas veltītas Jēkabpilij vai to autori saistīti ar mūsu pilsētu. Izstāžu cikls tapa sadarbībā ar Jēkabpils mākslas skolu.

Noslēdzošajā pasākumā piedalījās Jēkabpils mākslas skolas direktors Ziedonis Bārbals, mākslas skolas pedagogi un audzēkņi, mākslas skolas radošo studiju pārstāvji, kuru darbi izstādēs bija skatāmi bibliotēkas lasītavā. Pasākumā muzicēja Sandra Paegļkalne un Kaspars Daņilevičs.

Jēkabpils galvenajā bibliotēkā ciklā “Jēkabpils-350” vasaras sākumā bija skatāma Jēkabpils Mākslas skolas studijas darbu izstāde “JĒKABPILS - 350” . Mākslinieki: Oksana Turlā, Jeļena Krasanova, Polina Tihana, Ziedonis Bārbals. Studija darbojas divus gadus un to vada Mākslas skolas direktors Ziedonis Bārbals. Studijai ir divi darbības virzieni: pirmais - sagatavot iestājeksāmeniem augstskolās (Mākslas akadēmijā, tehniskajās universitātēs, augstskolās, koledžās u.c.), otrais - radošo spēju attīstība, kurā pārsvarā darbojas mākslas skolas absolventi un dalībnieki ar iemaņām glezniecībā, dažādas paaudzes. 

Tāpat arī svinot Jēkabpils 350 gadu jubileju bibliotēkā jūlijā varēja apskatīt Mākslas skolas pedagogu Dainas Eglītes, Rutas Štelmaheres, Baibas Brūveres, Sigijas Šķēles - Tomiņas, Jāņa Urtāna, Dinas Lukstiņas un Ziedoņa Bārbala gleznas.

Kā noslēdzošā cikla “Jēkabpils-350” izstāde, kas bibliotēkā bija skatāma līdz augusta beigām bija Jāņa Urtāna grafiku izstāde “Asociācijas”, kas aicināja domāt par svarīgākajiem cilvēkiem dzīvē, katra rīcību un atbildību ikdienā. Izstādē bija apskatāmi mākslinieka maģistratūras laikā tapušie darbi - alegorijas un ainavas. 

Izstāžu cikla “Jēkabpils-350” noslēdzošajā pasākumā mākslinieki stāstīja, kā tapuši viņu darbi, dalījās ar pielietotās tehnikas niansēm un idejām, kas iemūžinātas māsklas darbos. Visas izstādes joprojām digitālā formā apskatāmas Jēkabpils galvenās bibliotēkas mājaslapā sadaļā – digitālās izstādes.

Atstājiet komentāru