2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Krustpils pilī atklās Diānes Hiskoks gleznu izstādi “What Do We Value?  Ko mēs vērtējam?”

Krustpils pilī atklās Diānes Hiskoks gleznu izstādi “What Do We Value? Ko mēs vērtējam?”

No 5. jūlija līdz 31. oktobrim Krustpils pils vārtu tornī iespējams aplūkot kanādiešu mākslinieces Dianes Hiskoks (Diane Hiscox) gleznu izstādi “What Do We Value? / Ko mēs vērtējam?”.

Diane Hiskoks (Diane Hiscox) ir kanādiešu māksliniece, kura pagātnē darbojusies jurisprudencē. Pašlaik strādā un mācās Amerikas Savienotajās Valstīs. Viņas darbi tikuši izstādīti Kanādā (Otavā, Frederiktonā, Halifaksā un Toronto) un Amerikas Savienotajās Valstīs (Losandželosā, Atlanta un Aleksandrijā, Luiziānā). Šī ir pirmā mākslinieces izstāde Latvijā.

Izstādē eksponētie darbi tapuši laika posmā no 2017. līdz 2018. gadam, un tajā ir trīs dažādas sērijas – “Ikviens ir kāds”, kas aplūko bezpajumtniecības tēmu, cerot pievērst skatītāju uzmanību, lai izveidotu noteiktas asociācijas: ka katrs no mums ir vērtīgs, vai mēs dzīvojam guļammaisā, kastē vai savrupmājā. “Īrisi”, kura tapusi meditācijas meistarklašu rezultātā. Šie attēli atspoguļo garīgo un emocionālo pauzi, kuru māksliniecei vajadzēja, pēc iepriekšējās darbu sērijas. “Māksla Amerikā” - divas gleznas kā atsauce Džefa Kūnsa (Jeff Koons) skulptūrām, kas ir ārkārtīgi (komerciāli) veiksmīga un pretrunīga figūra starptautiskajā mākslas pasaulē. Darbi atspoguļo mākslinieces izjūtas par attiecībām starp kapitālu un mākslu.

Izstādes atklāšana 5. jūlijā plkst. 17.00

Ieva Aldiņa
Jēkabpils Vēstures muzeja 
Komunikāciju nodaļas vadītājas p.i.

Atstājiet komentāru