2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils un Krustpils novadā ceļu apsaimniekošanai nodibina biedrību “Lielceļa reņģes”

Jēkabpils un Krustpils novadā ceļu apsaimniekošanai nodibina biedrību “Lielceļa reņģes”

Apvienojoties Jēkabpils un Krustpils novadu iedzīvotājiem, 1.aprīlī nodibināta biedrība “Lielceļa reņģes”. Šādu iniciatīvu atbalstījuši arī citi Latvijas novadi un paredzams, ka līdzīgas biedrības veidosies visā valstī.

Nav noslēpums, ka valstī nepietiek naudas autoceļu kapitālajiem remontiem un atjaunošanai. Visvairāk cieš vietējās nozīmes lauku ceļi, kurus nereti klāj bedre pie bedres, kas pārvēršās ilgstošās peļķēs vai spēcīgāku lietavu laikā neizbraucamās dubļu jūrās. Vietējie iedzīvotāji jau sen sapratuši, ka nav jātērē spēki cīņai ar vējdzirnavām jeb lūgumiem beidzot salabot ceļus. Vietējā gudrība māca, ja nav iespējams mainīt situāciju, tad no tās jāiegūst vismaz kaut kāds labums. Tas arī darīts šajā reizē. Tie, kuriem diendienā jābrauc pa neizbraucamie ceļiem jau sen pamanījuši, ka nezūdošajās peļķēs sākušas augt reņģes un nolēmuši neizbraucamos lauku ceļus apsaimniekot šo zivju audzēšanai. Tiek lēsts, ka pavasara un rudens sezonās no lielceļu lāmām varētu tikt izzvejotas vismaz 5 miljoni tonnas reņģu. Tās vietējie iedzīvotāji ar 1.aprīļa ekspresi plāno eksportēt uz Eiropu, lai ar iegūto naudu sāktu lauku ceļu remontus. 

Pievienotā vērtība šajā pasākumā būs jaunas darbavietas vietējiem makšķerniekiem, kas šodien jau bija manāmi uz vairākiem Jēkabpils un Krustpils novada ceļiem.

Atstājiet komentāru