2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Fotostāsts: Jēkabpils Mežaparkā norisinājās suņu sacensības “Adžiliti 2020”

27.septembrī “Lūšu ķepas” suņu laukumā, kas atrodas pei Jēkabpils Mežaparka, norisinājās suņu sacensības “Adžiliti 2020”. Tajās varēja piedalīties dalībnieki ar jebkāda izmēra, šķirnes vai bezšķirnes suni, kura vecums ir vismaz 12 mēneši. Vērtēšana notika četrās grupās – bērns ar suni, iesācēju grupa, Pro grupa un maza auguma suņu grupa. Sacensības notika trīs posmos, norisinājās arī dažādi konkursi.

Sarunā ar Radio1.lv biedrības “Lūšu ķepas” vadītājs Aleksands Marjonovs sacīja, ka sacensībās piedalījās 45 dalībnieki no Jēkabpils, Līvāniem, Pļaviņām, Seces, Madonas, Alūksnes un Viesītes, kas kopumā izcīnīja 36 medaļas.

 Dalībniekiem bija jāveic trīs distances – šķēršļu josla, suņa piesaukšana un izturība. Katrā distancē tika apbalvoti trīs labvākie. Kopvērtējumā vietas sadalīja no katras grupas trīs labākie dalībnieki.

Grupā bērns ar suni 3.vietu izcīnīja Maksims Stepanovs ar suni Džokers no Jēkabpils,m 2.vietā – Angelika Krasovska ar suni Džeks no Jēkabpils, savukārt godalgotā pirmā vieta – Elizabetei Medzjutai ar suni Gerra no Jēkabpils.

Pro grupā startēja dalībnieki ar pieredzi, kuriem jau ir citās sacensībās izcīnītas godalgotas vietas. Šajā grupā 3.vieta – Sergejam Pranckunam ar suni Nord no Alūksnes, 2.vieta – Agnetai Auzānei ar suni Diors no Madonas un 1.vieta Laurai Amatniecei ar suni Max no Jēkabpils.

Iesācēju grupā bija vislielākā konkurence. Šeit 3.vietu izcīnīja Juris Kūlītis ar suni Greisa no Madonas, 2.vietā – Lienīte Ozoliņa ar suni Honors no Jēkabpils un 1.vieta – Jurim Kūlītim ar suni Bagira no Madonas. Juris Kūlītis šajās sacensībās piedalījās ar diviem saviem suņiem un katrs no tiem izcīnīja kādu godalgotu vietu.

Maza auguma suņu sacensībās 3.vietu izcīnīja Ilze Egle ar suni Bolo no Alūksnes, 2.vietā Raivo Jankūns ar suni Tors no Pļaviņām un 1.vietā Kristiāna Purviņa ar suni Didi no Jēkabpils.

Foto: No biedrības “Lūša ķepa” arhīva

Komentāri (0-1/1)

  • Esss
    17.10.2020 01:55
    Patīkami, ka Jēkabpilī ir tādi entuziasti, kas sarīko šādus lieliskus pasākumus.

Atstājiet komentāru