2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pēc atkārtotu kontrolurbumu veikšanas, Jēkabpils pilsētas pašvaldība un SIA “Ošukalns” vienojas par asfalta segas defekta labošanu Zaļā ielā (FOTO, VIDEO)

  • 31 marts 2020 --

Otrdien, 31.martā Jēkabpilī, Zaļā ielā tika veikti atkārtoti asfalta segas kontrolurbumi. Pasākumā piedalījās SIA “Ošukalns” un Jēkabpils pilsētas pašvaldības pārstāvji, kā arī vietējo mediju žurnālisti. Pasākums noritēja saskaņā ar valstī noteiktajiem ārkārtas stāvokļa ierobežojumiem, kas noteic, cik cilvēku drīkst atrasties vienuviet un kādā atstatumā.

Jēkabpilī, Zaļā ielā atkārtotajos asfalta segas kontrolurbumos konstatēja atbilstošu asfaltbetona biezuma kārtu. Kontrolurbumi tika veikti apmēram 10 metru attālumā uz vienu pusi jeb Pasta ielu un 20 metru attālumā uz otru pusi jeb Pormaļa ielu no vietas, kur sākotnēji konstatēja neatbilstošu asfalta biezumu. 


Jēkabpils mērs Aivars Kraps sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka pašvaldībai ierodoties Zaļajā ielā SIA “Ošukalns” pārstāvji jau bija sākuši asfalta urbšanu, nesagaidot objekta pasūtītāju un tuvāk iepriekšējo urbumu vietai nekā bijusi mutiska vienošanās. Taču izurbtais paraugs liecinājis, ka asfalta kārta ir atbilstoša prasībām, pat nedaudz biezāka nekā 16 cm. Otra kontrolurbuma vietu izvēlējies Aivars Kraps apmēram 20 metrus uz pretējo pusi no vietas, kur sākotnēji tika konstatēts, ka asfalta segas biezums neatbilst prasībām. Arī šajā vietā kontrolurbuma biezums atbildis prasībām. 

Aivars Kraps sacīja, ka uzdos pašvaldības Iepirkumu nodaļai sagatavot papildus vienošanos pie līguma par asfalta segas frēžēšanu un atkārtotu uzklāšanu Zaļās ielas posmā, kur iepriekš tika konstatēts nepietiekams asfalta segas biezums. Viņš piebilda, ka sākotnēji asfaltu frēzēs ielas kreisajā pusē un tas atsegs asfalta biezumu ielas labajā pusē, ja tur asfalta segas biezums būs pietiekams, tad otrreiz asfaltu klās tikai vienā ielas pusē. Aivars Kraps sacīja, ka līdz ar to domstarpības par asfalta segas biezumu Zaļā ielā starp Jēkabpils pilsētas pašvaldību un SIA “Ošukalns” būšot atrisinātas. Savukārt, runājot par asfalta porainības neatbilstību atsevišķās vietās, kas tika noteikta ņemot iepriekšējos kontrolurbumus, pašvaldība un uzņēmums vienojušies par garantijas laika pagarināšanu par vienu gadu. Aivars Kraps arī apliecināja, ka aizķeršanās objekta nodošanā saistībā ar veiktajiem kontrolurbumiem neietekmēs projekta gaitu un neradīs sarežģījumus pašvaldībai.

SIA “Ošukalns” Ceļu būves nozares vadītājs Jānis Hauka sarunā ar Radio1.lv apstiprināja, ka veikti divi atkārtoti kontrolurbumi un abos gadījumos asfalta segas biezums bijis atbilstošs. Viņš sacīja, ka uzņēmums sagaida no Jēkabpils pilsētas pašvaldības vienošanos par veicamajiem darbiem. Savukārt ielas posma frēzēšana un asfalta atkārtota uzklāšana varēs notikt, kad diennakts ārgaisa temperatūra turēsies stabili +15 grādu robežās. Viņš prognozēja, ka tas varētu būt maija otrajā pusē vai jūnija sākumā. Cik uzņēmumam varētu izmaksāt atkārtota ielas asfaltēšana pagaidām nav zināms, precīzu summu varēs nosaukt pēc darbu veikšanas, taču provizoriskie aprēķini liecinot, ka iespējams, darbi izmaksās ap 10 000 eiro.

Jau ziņots, ka sākotnēji Zaļās ielas kontrolurbumos, tika konstatēta asfalta segas biezuma neatbilstība, defekts radās asfalta klājēja bojājuma dēļ. Atkārtotos kontrolurbumus veica, lai noteiktu ielas posmu, kurā asfalta sega nav pietiekami bieza.

Atstājiet komentāru