2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

“Toyota” mazā komerctransporta sektorā ar “Proace City” konkurē visaugstākajā līmenī

Japānas vadošais autoražotājs “Toyota Motor Corporation” bija pirmais autobūves uzņēmums vēsturē, kas gada laikā ir spējis saražot vairāk nekā 10 miljonus automobiļus. Šobrīd “Toyota” Eiropas tirgos izvērš vieglā komerctransporta piedāvājumu, ieviešot pavisam jaunu modeli “Toyota Proace City”.

“Toyota Proace City” pirmo reizi tika demonstrēts 2019.gada aprīlī Lielbritānijā, Birmingenā notiekošajā Commercial Vehicle Show 2019 ietvaros, bet reāla ieviešana sākās pērnā gada beigās. Ātri jaunais modelis ir nonācis arī līdz Baltijas valstu tirgiem un jau startā debitē ar plašu modifikāciju klāstu.

“Proace City” ir izstrādāts, paplašinot “Toyota” sadarbību ar otro Eiropas lielāko autobūves uzņēmumu “Groupe PSA”, kas nu jau apvieno trīs visā Eiropā ļoti populārus autoindustrijas zīmolus.
“Proace City” ir modelis, kāda “Toyota” piedāvājumā iepriekš nebija. Tas ir mazā komerctransporta segmenta automobilis ar kravas celtspēju līdz 1000 kg, ar spēju vilkt līdz pat 1,5 tonnas smagu piekabi un ar ietilpību divas standarta eiropaletes.

Taču “Proace City” nav tikai kravas komercauto. Sekojot autobūves modernākajām tendencēm mazā komerctransporta segmentā, “Toyota” piedāvā ne tikai vienkāršas šī modeļa kravas-pasažieru versijas, bet arī pilnvērtīgu un labi aprīkotu pasažieru automobiļa modifikāciju “Proace City Verso”.

Gan “Proace City”, gan “Proace City Verso” tiek piedāvāts divos virsbūves garuma variantos. Īsās versijas kopgarums ir 4,4 metri, bet garās 4,7 metri. Riteņu garenbāze attiecīgi ir 2780 m un 2970 mm. Kopumā jāizdala trīs virsbūvju tipi -  kravas furgons Panel Van, kravas-pasažieru furgons Crew Cab un pasažieru auto Verso. Panel Van versijai tiek piedāvāta izvēle ar vienu vai divām pasažiera vietām, bet Crew Cab ir kopumā piecas sēdvietas. Savukārt Verso garajai versijai iespējamas pat septiņas sēdvietas. Kravu pārvadājuma mašīnu versijās ir pielietoti Smart Cargo risinājumi, kas atvieglo kravu nostiprināšanu un palielina ietilpību, tostarp ir iespēja nolaist arī priekšējās rindas pasažieru sēdekļa atzveltni, lai maksimāli izmantotu mašīnas salona garumu kravas izvietošanai.

“Proace City” ir jauns modelis un mašīnas projektētāju veikums attiecīgi ir tāds, ka pašlaik šis auto spēj piedāvāt vislielāko kravas telpas garumu (līdz 3,1 m īsajai bāzei un līdz 3,4 m garajai bāzei) un vislielāko ietilpību (līdz 3,7 m³ īsajai bāzei un līdz 4,3 m³ garajai bāzei) šajā komercautomobiļu segmentā.

Arī kravas versiju vadītājam un pasažieriem ir pieejams augsts komforta līmenis, tostarp iespaidīga izmēra multifunkcionālais displejs, mūsdienīga kabīnes klimata regulēšanas sistēma un, protams, plašs moderno aktīvās un pasīvās drošības sistēmu arsenāls.

Savukārt pasažieru furgonos “Praace City Verso” tiek piedāvāts ar agrāk tikai pasažieru minivenos pieejamu komforta līmeni, salona apdares kvalitāti, kā arī izklaides un komunikāciju iespējām. Taču mazā komerctransporta mašīnu virsbūves arhitektūra ļauj piedāvāt braucējiem vairāk telpas un attiecīgi arī vairāk komforta nekā tradicionālie miniveni.

“Proace Verso” ir vislabākā sēdekļu konfigurācija šajā automobiļu kategorijā un vislabākais otrās rindas izkārtojums. Ir variācijas starp proporcijās 60:40 veidotu divdaļīgu sēdekli jeb sols vai 3 individuāliem sēdekļiem ar Isofix bērnu krēsliņu stiprinājumiem. Trešā sēdekļu rinda turklāt ir regulējama pēc attāluma pa speciālām sliecēm, tādējādi iespējams variēt starp pasažieru ērtībām un bagāžas telpas lielumu.
“Proace City Verso” lepojas arī ar vislabāko komforta līmeni šajā kategorijā – izvērsta klimata regulēšana, tehnoloģiju cienītājiem ir pieejama Apple CarPlay un Android Auto viedtālruņu integrācija apvienojumā ar sistēmu Pro-Touch, kas ietver populārākās viedtālruņu lietotnes un virkni funkcijas, kam var piekļūt, izmantojot balss komandu aktivizēšanu.

“Proace City” automobiļu drošību atkarībā no izvēlētās komplektācijas raksturo tādas sistēmas, kā sadursmes novēršanas sistēma, ceļa zīmju atpazīšana, joslu ievērošanas un vadītāja uzmanības uzturēšanas kontrole un adaptīvā kruīza kontrole. Protams, pieejama ir arī lieliska navigācijas sistēma.

Visām “Toyota Proace City” mašīnām ir spēkā oficiāla 5 gadu jeb 200 000 km nobraukuma rūpnīcas garantija un šīs mašīnas iespējams iegādāties Toyota oficiālajā dīlera centrā LALUNA, Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā 40. Tālrunis: +371 20207900.

Atstājiet komentāru