2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Karjeras nedēļā ar SIA “Ošukalns” darbību iepazīstas vairāk kā 120 skolēni

No 14. līdz 18. oktobrim Latvijas pilsētās un novados norisinās Karjeras nedēļa. Lai Jēkabpils reģiona skolēniem sniegtu plašāku ieskatu SIA “Ošukalns” darbībā, uzņēmuma nozarēs un ražošanā,  skolēniem tika piedāvāta iespēja izglītojošās vizītēs apmeklēt uzņēmumu. Karjeras nedēļas ietvaros daudznozaru uzņēmumu SIA “Ošukalns” kopumā apmeklēja 126 skolēni no Zasas vidusskolas, Jēkabpils un Ābeļu pamatskolām.

Uzņēmuma apmeklējuma laikā, īpaši šai karjeras nedēļai izveidotā video materiālā, skolēniem tika piedāvāta iespēja iepazīties ar uzņēmuma vēsturi un tā darbības nozarēm. Nostiprinot video iegūtās zināšanas, skolēni apmeklēja SIA “Ošukalns” un SIA “NDB Timber” ražotnes, kas atrodas Jēkabpilī. Iepazīstoties ar ražotnēm, tika piedāvāts soli pa solim aplūkot baļķa ceļu no krautnes līdz jau gatavam apdares dēlim, skaidu briketei vai zāģmateriālam, izejot cauri visam apstrādes un ražošanas procesam.

SIA “Ošukalns” pateicas par izrādīto lielo ieinteresētību un  atsaucību skolotājiem un skolēniem, kas šajā nedēļā apmeklēja uzņēmumu. Tāpat, informējam, ka arī turpmāk, sazinoties ar uzņēmumu, skolēniem tiek piedāvāta iespēja pieteikt šādas izglītojošas vizītes. 

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt iespējamo nodarbošanos nākotnē, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un saņemt karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties dažādās diskusijās, radošajās darbnīcās, konkursos un citos izglītojošos pasākumos. 
 

Zane Teicāne,
Vides pārvaldības speciālists

Atstājiet komentāru