2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

SIA “Ošukalns” izglīto skolēnus mežistrādes un kokapstrādes nozarē, piedaloties akcijā “Zaļā klase”

12.septembrī SIA “Ošukalns” pārstāvji piedalījās AS “Latvijas finieris” organizētajā pasākumā Latvijas skolēniem “Zaļā klase”. SIA “Ošukalns” izglītojošajos stendos skolēniem tika piedāvāta iespēja iepazīties ar uzņēmuma darbu interaktīvā veidā izglītojot skolēnus mežistrādes un kokapstrādes nozares darbībā.

Uzņēmuma pārstāvji Kārlis Pusbarnieks un Ivo Sloka skolēnus atraktīva stāstījuma formātā iepazīstināja ar ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu – sākot ar meža stādīšanu un noslēdzot jau ar gatava produkta ražošanu. Padziļināti skolēni tika iepazīstināti ar novitāti nozarē, kur SIA "Ošukalns" darbību uzsācis pavisam nesen, proti, vienā no mūsdienīgākajām koksnes apstrādes tehnoloģiskajām iekārtām – koksnes termiskās modifikācijas kalti, kurā tiek ražota termo koksne.

Stendā, kā uzskatāms paraugs, tika novietota no SIA “Ošukalns” ražotajiem materiāliem izgatavota sauna, dažādi koksnes un termo koksnes paraugi. Skolēnos sajūsmu radīja stendā izvietotā SIA “NDB Timber” uz CNC darba galda ražotā atraktīvā 2m augstā koka spēle, kas trenē skolēnu veiklību un precizitāti.
Pasākuma gaitā visas dienas garumā Rēzeknes novada Verēmu pagasta “Sarkaņkalnā” pasākuma organizatoru un sadarbības partneru sagatavotajās informatīvajās pieturās vairāk nekā 1200 skolēnus izglītoja meža nozares profesionāļi. 54 klases no visas Latvijas, apmeklējot pieturas, piedalījās izglītojošās aktivitātēs un uzzināja daudz jauna par mežu, tajā sastopamajiem kokiem un dzīvniekiem, kā arī dabas vērtību ilgtspējīgu apsaimniekošanu.

SIA "Ošukalns" ir viens no lielākajiem lapu koku apdares materiālu ražotājiem Austrumu un Centrālajā Eiropā, uzņēmuma pārstrādātā apaļkoka produkcijas apjoms ir vairāk nekā 70 tūkstoši kubikmetru gadā, bet uzņēmuma pieredze šajā jomā ir vairāk nekā 25 gadi.

Zane Teicāne
Vides pārvaldības speciālists

Atstājiet komentāru