2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Aicina uz Andra Grīnberga grāmatas “Viens mazs punktiņš kartē” atvēršanu

Aicina uz Andra Grīnberga grāmatas “Viens mazs punktiņš kartē” atvēršanu

17. maijā plkst. 17 – Jēkabpils Tautas nama zālē notiks Andra Grīnberga jaunās grāmatas “Viens mazs punktiņš kartē” atvēršanas svētki, aicināti piedalīties visi interesenti.

“Vēl viena grāmata Latvijai” – tā rakstnieks Andris Grīnbergs saka par savu jaunāko darbu “Viens mazs punktiņš kartē”, kas ir autora astotā grāmata, veltīta Prižu Avēnijai – neparastai vietai netālu no Jēkabpils, neparastiem cilvēkiem, neparastiem likteņiem, neparastiem notikumiem. 

Īsi var teikt – tā ir grāmata par Andri Felsu un viņa kaimiņiem, šo vārdu savienojums gan dzīvē, gan autora ieskatā kļuvis jau par stabilu jēdzienu, radusies jauna kustība – kaimiņu kustība. Bet mazais punktiņš nav Robinsona Krūzo vientuļā sala – tas ļauj satikties ar daudzām Latvijā populārām personībām. Patiesībā grāmata ir Augstā dziesma visiem mazajiem punktiņiem, kas turas un attīstās, un visi kopā veido Latviju. 

Grāmatas būtību un sūtību izsaka autoram mīļās atziņas, kas ar dažiem vārdiem izsaka daudz. “Daugavas krasts mīl stipros.”  Vai – “Ar zemi neflirtē.” Vai – “Trīs lietas šai pasaulē nedrīkst notikt. Bļoda nedrīkst atdzist, darbs nedrīkst atdzist, un dziesma nedrīkst atdzist.”

Grāmatu klajā laidusi izdevniecība “Latvijas Mediji”. 9. maijā grāmatu atvērs Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta zālē (ar ielūgumiem), 17. maijā plkst. 17 – Jēkabpils Tautas nama zālē, kur aicināti visi.  

Attēlā: Nupat izdotā grāmata un Andris Grīnbergs starp paša stādītiem bērziem.

Atstājiet komentāru