2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

FOTOSTĀSTS: Lielās talkas norise Jēkabpils novadā

Lielajā talkā šogad Latvijā kopumā tika pieteiktas un sakoptas 1139 talkas vietas, informēja Lielās talkas organizatori. No tām 941 ir publiskā atkritumu savākšanas talka un 445 ir labiekārtošanas talkas. Tāpat šogad pieteiktas arī aptuveni 180 solo talkas, kas sevī ietver duo un ģimenes talkas. Kopš 2008.gadat Lielā talka ik gadu pulcē Latvijas iedzīvotājus, lai katrs pieliktu savu roku, lai sakoptu, satīrītu un apzaļumotu valsti. Sestdien Lielā talka norisinājās arī visā Jēkabpils novada teritorijā. "Lielās talkas" vadītāja Jaunzeme uzsver, ka talka gadu no gada aug un tajā iesaistās arvien vairāk cilvēku. Talkas organizatoru mērķis bija padarīt Latviju zaļāku, sakoptāku un veselīgāku. Taču talka pārvērtās par iespaidīgu kustību, kas ieguva tik lielu atbalstu sabiedrībā, ka nešauboties tiks turpināts iesāktais.

Foto: Jēkabpils novads/Facebook un Jēkabpils novada galvenā bibliotēka

Komentāri (0-5/5)

  • Chalis
    23.04.2023 21:03
    Piezīme sev pašam: nākamgad, kad atkal būs raksts, ka ir iespēja pieteikt talkošanas vietas, ierosināt pielikt tekstu "arī Gitas drīkst iesaistīties"...
  • Līga
    23.04.2023 17:09
    Jēkabpiliete:
    Kāpēc bildēs Ragainis nav redzams . Vai tad netalkoja ?
    Viņam nav laika. Bebis piedzima, jāauklē.
  • Jēkabpiliete
    23.04.2023 13:35
    Kāpēc bildēs Ragainis nav redzams . Vai tad netalkoja ?
  • Jopta
    23.04.2023 13:16
    Katru gadu talkas dienās uzrodas varza komentētāju, kas apspiež kāpēc vajag, kāpēc tur, nevis tur, bet paši tālāk par runāšanu netiek ...ja ne šogad, tad nākošo tādas gitas var pieteikt kādu konkrēti teritoriju viņa ar saviem draugiem vēlētos sakopt, un uz priekšu!!! Šeit redzams ka konkrētas teritorijas sakopj darba kolektīvi, kas grib strādāt sakoptā vidē, kāpēc viņiem būtu jākopj tā teritorija kur tieši jūs staigājat un zināt ka tur ir nekopts, ja viņi par tādu teritoriju pat nenojauš?
  • Gita
    23.04.2023 08:38
    Lielā talka! Skumji ka lielāka darbošanās notiek vietās kurās ir atbildīgie par sakopšanu - sētnieki vai citi. Šīs vietas tāpat cauru gadu tiek uzraudzītas. Skumji - par mazākas nozīmes ceļa malām, ūdenskrātuvju krastiem, kur viss slīgst atkritumos. Reti kur šādās vietās talko. Tādu vietu talka būtu reāla, ar ko lepoties. Tas būtu LIELS ieguvums visiem.

Atstājiet komentāru